Xander Koolman

+31 6 4080 9320

Associate Partner

Xander is een expert op het gebied van de gezondheidseconomie en gezondheidseconometrie

Xander is associate partner bij Equalis sinds 2008. Hij is algemeen econoom en gepromoveerd in gezondheidseconomie aan de Erasmus Universiteit. Tijdens zijn promotie was Xander gedurende drie jaar verbonden aan de Department of Economics van University of York, een toonaangevende groep gezondheidseconomen. Daarna heeft Xander een opleiding gevolgd aan de Harvard School of Public Health, waar hij in 2007 visiting researcher was. Inmiddels werkt Xander ook voor de Vrije Universiteit waar hij eerder directeur was van het Talma Zorgprogramma. Een programma dat gefinancierd wordt door zorgaanbieders en verzekeraars en dat onderdeel uitmaakt van het interfacultaire Talma Instituut.

 

Naast onderzoek heeft Xander veel les gegeven in gezondheidseconomie en gezondheidseconometrie. In 2008 leverde hem dat de prijs docent van het jaar op. Xander is uitverkoren voor het Harkness fellowship 2010-2011, gefinancierd door het Commonwealth Fund (een charitatieve instelling in de VS) en het Ministerie van VWS. Dit prestigieuze fellowship biedt ambitieuze wetenschappers uit een aantal landen de mogelijkheid om een jaar lang in de Verenigde Staten onderzoek te doen naar thema’s in de gezondheidszorg.

 

Xander maakt deel uit van de Methodologische Expertgroep van het Kwaliteitsinstituut van Zorginstituut Nederland, en in 2016 t/m 2020 was Xander lid van de raad van advies bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).