Migratie naar de cloud: hoe dan?

Lessons learned gedeeld bij DTL conferentie Communities@Work

Equalis succesvol overgestapt naar de cloud

In een workshop heeft Equalis belangstellenden meegenomen met haar journey naar de cloud. Als bedrijven en onderzoekers nadenken over werken in de cloud, komen vaak vragen naar boven over privacy en veiligheid van data in de cloud. Dat geldt zeker ook voor Equalis, omdat wij ons onderzoek en advies op grote databestanden baseren, bijv. de individuele gegevens van alle inwoners van Nederland met een basisverzekering.

In de workshop is door partner Piet Stam verteld wat de ervaringen van Equalis met de migratie zijn geweest en hoe zij zich daarbij heeft laten ondersteunen. Onze ‘lessons learned’ zijn in de presentatie voor belangstellenden beschikbaar. Als u ook nadenkt over migreren naar de cloud en een specifieke vraag daarover heeft, dan zijn we graag bereid onze visie met u te delen. Mogelijk helpt u dat en hoeft u het wiel niet opnieuw uit te vinden.

 

Equalis migratie naar de cloud

 

De workshop Labs in the Clouds: the cloud as your research environment vond plaats op de jaarlijkse conferentie Communities@Work van DTL. Andere sprekers in deze workshop waren Niek Bosch, adviseur eScience en cloud services bij SURFsara, en Arnoud van der Maas, Chief Science Information Officer bij de Radboud Universiteit. Equalis is officieel partner van DTL, de motor achter de “personal health train” en FAIR datamanagement in de life sciences (www.dtls.nl).

Heb je vragen over dit onderwerp?
Bel of mail Piet Stam
Bel of mail
Piet Stam