Ellen Schipper

Ellen.Schipper@equalis.nl +31 6 2723 6915

Consultant

Ellen is goed in het verbinden en samenbrengen van mensen en het doorgronden van complexe problemen

Ellen is in 2023 gestart bij Equalis. Ze studeerde Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en Health Care Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na haar studie is zij als trainee bij VGZ Zorgverzekeraar aan de slag gegaan. Daarna heeft ze een intern consultancy team opgezet en als consultant aan meerjarige strategische veranderprogramma’s gewerkt met ziekenhuizen en GGZ-instellingen. Tijdens deze opdrachten heeft zij ervaring opgedaan met het verwerken en analyseren van data, het rapporteren over voortgang en resultaten, het opstellen van businesscases voor nieuwe projecten of innovaties en projectmanagement.

 

Na een aantal jaar als consultant te hebben gewerkt is Ellen leiding gaan geven aan een multidisciplinair team gericht op het verbeteren van de toegankelijkheid van de GGZ. In deze functie heeft Ellen ervaringen opgedaan met het aansturen van een team en het signaleren van trends en ontwikkelingen en deze vertalen naar concrete kansen voor de GGZ.Naast haar baan bij VGZ werkte Ellen als vrijwilliger voor de Zorgambassade: de nationale denk- en doetank voor de zorg waar zorgprofessionals met verschillende achtergronden hun kennis en expertise verbinden om aan concrete en schaalbare oplossingen te werken voor belangrijke uitdagingen in de zorg.

 

Ellen heeft een analytische blik, behoudt het overzicht en kan goed het grotere geheel overzien. Ze is een echte teamspeler en goed in staat om de vaak verschillende belangen, wensen en perspectieven van alle belanghebbende bij elkaar te brengen. Samen en in verbinding met de klant werkt ze aan de zorg van morgen.