Samen komen we tot inventieve oplossingen

Equalis draagt bij aan het verbeteren van de gezondheidszorg

Jullie uitdaging, onze expertise

“De juiste zorg op de juiste plek”, “Sturen op kwaliteit in plaats van kwantiteit”, “Alle zorg voor iedereen toegankelijk”: Zomaar een aantal slagzinnen die het belang van adequate en betaalbare zorg onderstrepen. Ook bij Equalis streven we erna dat elke Euro in de zorg zo efficiënt mogelijk wordt besteed. Dit doen we door met diverse partijen in de zorg in gesprek te gaan over de uitdagingen waar zij mee worstelen. Wij zien die uitdagingen niet als obstakels maar juist als kansen om de gezondheidszorg steeds een stukje beter te maken. Maar hoe breng je dat van de theorie in de praktijk? Hoe maken we het meetbaar? En waar liggen de grootste kansen? Met antwoorden op deze en andere vragen hebben wij de afgelopen jaren al vele opdrachtgevers mogen helpen om samen op zoek te gaan hoe we de zorg in Nederland kunnen verbeteren, waarbij we onze adviezen altijd baseren op feiten vanuit gedegen analyses en onderzoek.


“Jullie hebben gezorgd voor een prettige sfeer, waarin huidige denkkaders losgelaten konden worden en later ook weer nieuwe kaders konden ontstaan. Het is fijn om een tastbaar product in handen te hebben om op terug te pakken in het vervolg van het project.”
Merel Mélotte, Projectleider bij deRotterdamseZorg
 

Extra denkkracht en creativiteit nodig?

Het is tijd voor verandering, want de toekomst van het zorgstelsel staat onder druk. Dat betekent dat we vooral anders moeten gaan denken en werken. Wat dat ‘anders’ dan precies is en hoe je dat aanpakt, dat is best een uitdaging. Voor alle partijen in de zorg.

Equalis helpt jouw organisatie om daarin de eerste stappen te zetten. Hoe we dat doen? Nou, vooral samen! Jullie brengen de dagelijkse uitdagingen binnen de organisatie in kaart, denk bijvoorbeeld aan het oplopende personeelstekort, scheve verdeling van budgetten, veranderende zorgvraag, en wat al niet meer. Wij gebruiken ons talent in het afpellen van complexe problemen om de kern van de uitdaging te achterhalen. Middels een brainstormsessie komen we samen snel tot simpele oplossingen die direct veel impact kunnen maken.

 

 

 

 

De voorbereiding bestaat uit een intake voor het schetsen en afbakenen van de uitdagingen en (indien nodig) feedback op documenten over jullie probleemstelling.

Tijdens de brainstormsessie bedenken we met elkaar welke creatieve oplossingen mogelijk zijn. Bij bedenken blijft het niet alleen, we staan ook stil bij vragen als: hoe krijg je het voor elkaar? Wat ontbreekt er nog aan?

Met het eindresultaat geven we jullie een stok achter de deur om met de ideeën, acties en besluiten die we hebben opgesteld aan de slag te gaan.

Let’s do it!

Wat wij kunnen bieden

Onze enthousiaste en bevlogen consultants hebben hart voor de zorg en diepgaande kennis van het zorgstelsel. Wij begeleiden jullie in het concretiseren van de uitdaging en geven de handvatten om hier met een creatieve en innovatieve bril naar te kijken. Van de meest simpele oplossingen tot vergezochte ideeën, alles passeert de revue en wordt onbevooroordeeld meegenomen in de brainstorm. Last but not least leveren we na afloop een document op waarin alle ideeën, besluiten en acties zijn vastgelegd.  Hier kunnen jullie direct weer mee aan de slag.

Dus, kom je er even niet uit? Heb je behoefte aan een goed georganiseerde brainstormsessie, waarbij ook een schepje extra denkkracht en creativiteit en kennis van het zorgstelsel aan je organisatie wordt toegevoegd? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over deze case?
Bel of mail Saskia Borg
Of bekijk één van onze andere cases
Bel of mail
Saskia Borg